Fekete-erdői sertésszelet
Hozzávalók:
A kiklopfolt hússzeletekre fogvájóval 1-1 szelet sonkát tűzünk, majd a húst a szokásos módon bepanírozzuk. A hússzeleteket forró olajban megsütjük. A vinaigrette mártással leöntött salátával és a burgonyagratinnel tálaljuk.
Amerikai pulykamell
Hozzávalók:
A pulykamelleket laposabbra verjük. A mogyorót durvára felaprítjuk, és a zsemlemorzsával összekeverjük. A tojást elkeverjük. A megsózott, megborsozott hússzeleteket a lisztben, a tojásban, majd a morzsában megforgatjuk. A panírt kissé rányomkodjuk. A serpenyőben felforrósított olajon a hússzeleteket mindkét oldalát kb. 6 perc alatt megsütjük. Lerben sült burgonyával tálaljuk.
Milánói borda spagettivel
Hozzávalók:
A vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát présen átnyomjuk. A paradicsomot apró kockákra vágjuk. 4 ek felhevített olajon a kétféle hagymát és a paradicsomot 10 percig pároljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, majd a tűzről levéve, melegen tartjuk. A tésztát bő, forrásban lévő sós vízben a csomagoláson megadott idő alatt kifőzzük.
A hússzeleteket laposabbra verjük. A sajtot lereszeljük. A bazsalikomleveleket lecsipkedjük. A hússzeleteket a lisztben, majd a tojásban megforgatjuk, a bazsalikomlevelekkel kirakjuk, és a parmezánsajtba nyomkodjuk. Kb. 6 ek felforrósított olajon a hússzeleteket mindkét oldalon 3-4 percig sütjük. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük.
A spagettivel körítve, a mártással meglocsolva kínáljuk.
Bécsi szelet
Hozzávalók:
A kiklopfolt hússzeleteket sóval, borssal bedörzsöljük, és szokásos módon panírozzuk (liszt-tojás-zsemlemorzsa). A húst forró olajban megsütjük. Burgonyasalátával tálaljuk.