Falatnyi gasztronómia

Ez az oldal finom, kipróbált recepteket tartalmaz. Aki szeret enni, sőt sütni-főzni annak ajánlom nézzen szét.


Fekete-erdői sertésszelet

 

Hozzávalók:

  • 8 szelet sertéshús (80 dkg)
  • 8 vékony szelet szárított, enyhén füstölt sonka
  • kb 2 ek liszt
  • 1 tojás
  • kb 3 ek zsemlemorzsa

A kiklopfolt hússzeletekre fogvájóval 1-1 szelet sonkát tűzünk, majd a húst a szokásos módon bepanírozzuk. A hússzeleteket forró olajban megsütjük. A vinaigrette mártással leöntött salátával és a burgonyagratinnel tálaljuk.


 Amerikai pulykamell

Hozzávalók:

  • 4 szelet pulykamell (70 dkg)
  • 10 dkg nem sózott földimogyoró
  • 8 dkg zsemlemorzsa
  • 1 tojás
  • 5 dkg liszt
  • olaj a sütéshez

A pulykamelleket laposabbra verjük. A mogyorót durvára felaprítjuk, és a zsemlemorzsával összekeverjük. A tojást elkeverjük. A megsózott, megborsozott hússzeleteket a lisztben, a tojásban, majd a morzsában megforgatjuk. A panírt kissé rányomkodjuk. A serpenyőben felforrósított olajon a hússzeleteket mindkét oldalát kb. 6 perc alatt megsütjük. Lerben sült burgonyával tálaljuk.


 Milánói borda spagettivel

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg paradicsom
  • kb. 10 ek olívaola
  • j40 dkg spagetti
  • 8 sertésszelet (kb. 60 dkg)
  • 15 dkg parmezán sajt 
  • 1 tojás
  • 2 ág bazsalikom
  • kb. 5 ek liszt
  • kevés citromlé
  • só, fekete bors

 A vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát présen átnyomjuk. A paradicsomot apró kockákra vágjuk. 4 ek felhevített olajon a kétféle hagymát és a paradicsomot 10 percig pároljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, majd a tűzről levéve, melegen tartjuk. A tésztát bő, forrásban lévő sós vízben a csomagoláson megadott idő alatt kifőzzük.

A hússzeleteket laposabbra verjük. A sajtot lereszeljük. A bazsalikomleveleket lecsipkedjük. A hússzeleteket a lisztben, majd a tojásban megforgatjuk, a bazsalikomlevelekkel kirakjuk, és a parmezánsajtba nyomkodjuk. Kb. 6 ek felforrósított olajon a hússzeleteket mindkét oldalon 3-4 percig sütjük. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük.

A spagettivel körítve, a mártással meglocsolva kínáljuk.


Bécsi szelet  

Hozzávalók:

  • 4 szelet rántani való sertéshús (60 dkg)
  • 1 tojás
  • 8 ek liszt
  • 8-10 ek zsemlemorzsa
  • só, bors
  • olaj a sütéshez

 A kiklopfolt hússzeleteket sóval, borssal bedörzsöljük, és szokásos módon panírozzuk (liszt-tojás-zsemlemorzsa). A húst forró olajban megsütjük. Burgonyasalátával tálaljuk.

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 5
Tegnapi: 7
Heti: 5
Havi: 109
Össz.: 23 566

Látogatottság növelés
Oldal: Hús ételek
Falatnyi gasztronómia - © 2008 - 2024 - falatnyigasztronomia.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »