Mexikói babos egytál
Hozzávalók:
Az egyik vöröshagymát apróra felkockázzuk, majd a darált hússal, a tojással, a zsemlemorzsával és a chiliporral összedolgozzuk. A masszából formált apró golyókat felhevített olajban adagonként megsütjük.
A meghámozott, feldarabolt burgonyát a visszamaradt olajba szórjuk, és kevergetve 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott pórét és a maradék vöröshagymát. Rövid ideig tovább pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a paradicsompürét, és a levessel felöntve felforraljuk. Közepes hőfokon 5 percig főzzük.
Közben a vesebabot és a kukoricát lecsöpögtetjük. A ketchupot, a babot, a kukoricát és a húsgolyókat a burgonyához adjuk. Felforraljuk, végül chilivel és cukorral ízesítjük. Tetejére krémfölt kanalazunk, és petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.