Falatnyi gasztronómia

Ez az oldal finom, kipróbált recepteket tartalmaz. Aki szeret enni, sőt sütni-főzni annak ajánlom nézzen szét.

 


 Mexikói babos egytál

 

Hozzávalók:

  • 3 fej vöröshagyma
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 db tojás
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • késhegynyi chilipor
  • olaj a sütéshez
  • 50 dkg burgonya
  • 30 dkg póréhagyma
  • színes bors, só, csipetnyi cukor
  • 2 ek paradicsompüré
  • 6,5 dl zöldségerőleves
  • 2 d vesebab (425 ml-esek)
  • ½ d kukorica
  • 3 dl ketchup
  • 1 ek krémföl
  • petrezselyemzöld

 

Az egyik vöröshagymát apróra felkockázzuk, majd a darált hússal, a tojással, a zsemlemorzsával és a chiliporral összedolgozzuk. A masszából formált apró golyókat felhevített olajban adagonként megsütjük.

A meghámozott, feldarabolt burgonyát a visszamaradt olajba szórjuk, és kevergetve 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott pórét és a maradék vöröshagymát. Rövid ideig tovább pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a paradicsompürét, és a levessel felöntve felforraljuk. Közepes hőfokon 5 percig főzzük.

Közben a vesebabot és a kukoricát lecsöpögtetjük. A ketchupot, a babot, a kukoricát és a húsgolyókat a burgonyához adjuk. Felforraljuk, végül chilivel és cukorral ízesítjük. Tetejére krémfölt kanalazunk, és petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 8
Tegnapi: 7
Heti: 8
Havi: 112
Össz.: 23 569

Látogatottság növelés
Oldal: Egytál ételek
Falatnyi gasztronómia - © 2008 - 2024 - falatnyigasztronomia.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »