Falatnyi gasztronómia

Ez az oldal finom, kipróbált recepteket tartalmaz. Aki szeret enni, sőt sütni-főzni annak ajánlom nézzen szét.

Mexikói kukoricaleves

 Hozzávalók:

  • 3dl tej

  • 1 nagyobb, karikára vágott burgonya

  • 1 fej apróra vágott hagyma

  • 15 dkg kukorica

  • 1 ek vaj

  • 4,5 dl csirkehúsleves

  • ízlés szerint só, pirospaprika

Egy lábosba megolvasztjuk a vajat és megfuttatjuk benne a hagymát a burgonyával. Felengedjük a csirkehúslevessel és beletesszük a kukoricát. Megsózzuk és felforraljuk. Fedő alatt addig főzzük, amíg a burgonya meg nem puhul. Levesszük, és pár percig hűlni hagyjuk. Alaposan összeturmixoljuk. Visszaöntjük a lábosba, hozzáadjuk a tejet és 8-10 percig melegítjük. Ne engedjük felforrni! Kiszedjük tányérokra és néhány szem kukoricát és piros paprikát szórunk rá.

Tipp: Ha a díszítésre váró kukoricát kissé megpirítjuk még ízletesebb lesz.

pumpkin-corn-soup.jpg


 

Lencsekrémleves ropogós sonkafalatokkal

(Stahl-féle)

 Hozzávalók:

  •  25 dkg lencse
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1-2 babérlevél
  • 1 kk currypor
  • 1 késhegynyi cayenne-i bors
  • 2 dl víz
  • 25 dkg füstölt, főtt sonka
  • 15 ek joghurt
  • 25 dkg rozskenyér vagy 5 rozsos zsemle

A megmosott lencséhez hozzáreszelünk egy megpucolt hagymát, fűszerezzük babérlevéllel, curryporral és cayenne-i borssal, hozzáöntjük a vizet, és erős lángon felforraljuk. Amikor már rotyog, mérsékeljük a lángot, lefedjük. Kb. 20-25 perc kell ahhoz, hogy a szemek megpuhuljanak. A sonkát körömnyi darabokra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 7-8 percre betoljuk a 200°C-os sütőbe. Ha a lencse puhára főtt, pótoljuk az elfőtt vizet, hogy 16 dl legyen, majd átöntjük a turmixgépbe. Hozzákanalazzuk a joghurtot. Amikor már krémszerű, az említett fűszerekkel kialakítjuk a végleges ízt. Hozzákeverjük a ropogós sonkafalatok

lentil-soup-ck-665473-l.jpg

 


 

Sajtos - sonkás gombaleves

 

Hozzávalók:

  • 15 dkg gombaleves
  • 10 dkg füstölt sajtos
  • 10 dkg gépsonka
  • 6 dl csirkehúsleves
  • 1 dl tejszín
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 1 csokor petrezselyemzöldje
  • ízlés szerint őrölt fehér bors, só

A sonkát vágjuk vékony csíkokra, a gombát tisztítsuk meg alaposan, majd szeleteljük fel, a megmosott petrezselyemzöldet aprítsuk fel, a hagymát pedig vágjuk finomra. A forró olajban a hagymát pirítsuk üvegesre, majd adjuk hozzá a gombát, és hintsük meg a fűszerekkel. Fedő alatt saját levében pároljuk egészen puhára, majd fedő nélkül főzzük addig, amíg el nem párolog a leve. Engedjük fel a húslevessel, keverjük bele a sonkát, és öntsük hozzá a tejszínt. Kevergetés közben jól forraljuk össze, végül adjuk hozzá a petrezselyemzöldet. Jól keverjük össze, és tálaláskor szórjuk meg reszelt sajttal.

 

gomba_leves.jpg

 




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 12
Tegnapi: 4
Heti: 16
Havi: 80
Össz.: 24 483

Látogatottság növelés
Oldal: Levesek
Falatnyi gasztronómia - © 2008 - 2025 - falatnyigasztronomia.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »