Falatnyi gasztronómia

Ez az oldal finom, kipróbált recepteket tartalmaz. Aki szeret enni, sőt sütni-főzni annak ajánlom nézzen szét.

Palacsinta

 Alapreceptek

 4 tojásos alap

Hozzávalók:

  • 2 csésze liszt
  • 4 tojás
  • 2,5 csésze tej
  • csipetnyi só
  • 2 ek cukor (kimaradhat)
  • ¼ csésze olaj

3 tojásos alap

Hozzávalók:

  • 1,5 csésze liszt
  • 3 tojás
  • 1,5 csésze tej
  • csipetnyi só
  • 1 ek cukor (kimaradhat)
  • 2 ek olaj

Sör alap

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 2 tojássárgája
  • 1 kk só
  • 1 csésze liszt
  • 1 csésze - nem hideg - sör
  • 2 ek olaj

Csokoládés alap

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • ½ csésze liszt
  • 2 ek kakaópor
  • ¼ csésze tej
  • 1 kk vanília cukor v. aroma
  • 1 ek olaj

 

Munkamenet kézzel:

- Feltörjük és felverjük a tojásokat.

- A liszt és a folyaék egy részét a tojásokhoz adjuk, majd simára keverjük. A liszt és a folyadék többi részét folyamatosan keverjük a masszához, ameddig el nem fogynak. Amikor az alapanyagok elfogynak teljesen csomómentesre keverjük a tésztát.

- Hozzáadjuk a sót, a cukrot és az aromákat.

- Beleverjük az olajat.

- 1 órán át pihentetjük, de legkésőbb 24 órán belül felhasználjuk.

 

Munkamenet mixerrel:

- A folyadékokat a mixerbe öntjük.

- Hozzákeverjük a tojásokat.

- Hozzáadjuk a lisztet.

- A masszát a legnagyobb sebességen 1 percig keverjük.

- A tál oldaláról lekaparjuk az odaragadt tésztát és még ½ - 1 percig keverjük.

- Azonnal, vagy 24 órán belül felhasználjuk.

Tipp: Amit tudni kell a palacsintasütésről hogy ... a Háztartási tanácsok rovatban!


Pénteki palacsinta

Hozzávalók:

  • 8 db palacsinta
  • 4 ek cukor
  • ½ dl narancsszörp
  • 2 db nagyobb alma
  • csipetnyi őrölt fahéj
  • 2 dl víz

A cukrot világosbarnára pirítjuk, majd 2 dl vízzel felöntjük és addig főzzük, amíg a karamell teljesen fel nem olvad. Ekkor hozzáadjuk a narancsszörpöt és a megtisztított , vékony szeletekre vágott almát. Csipetnyi fahéjjal ízesítjük és kevergetve 5-8 perc alatt puhára pároljuk. Az almás tölteléket a palacsintákra kenjük, négyrét hajtva, melegen kínáljuk.


Kecskeméti titkos palacsinta

Hozzávalók:

  • 16 db palacsintasütés
  • 6 db tojás
  • 50 dkg barack lekvár
  • 9 dkg cukor
  • 3 dl tej
  • 12 dkg vaj/margarin
  • 5 dkg darált dió

A palacsintákat kettesével egymásra fektetünk, barack lekvárral megkenjük, fölcsavarjuk és 4-5 cm-es darabokra vágjuk. A palacsintadarabokat egymás mellé állítjuk egy tűzálló tálba. A tojások sárgáját a cukorral és a vajjal/margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az egészet a palacsintadarabokra öntjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és beleforgatjuk a maradék barack lekvárt. A habos masszát a palacsinták tetejére simítjuk, meghintjük darált dióval. Előmelegített sütőben 180°C-on 15-20 perc alatt megsütjük.

Tipp: Ha a teteje túlzottan pirulna, zsírpapírral takarjuk le.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 3
Tegnapi: 7
Heti: 3
Havi: 107
Össz.: 23 564

Látogatottság növelés
Oldal: Sütemények
Falatnyi gasztronómia - © 2008 - 2024 - falatnyigasztronomia.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »